Nederland 1989. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Sophie Hoeberechts, Ottolien Boeschoten, Matthias Maat, Angela van der Zon en Pieter Anno.

VPRO Cinema

Hoeberechts, Boeschoten en Maat waren ooit actief in de krakersbeweging. Na een decennium wordt hun leven niet meer beheerst door maatschappelijke discussies. Maat bedenkt nu reclameteksten, Hoeberechts volgt journalistiek en alleen Boeschoten is actief gebleven en zelfs radicaler geworden. Het gebeuren heeft plaats in één gebouw. De autoriteiten willen het gebouw kopen, het in orde brengen en het voor weinig geld verhuren aan de huidige bezetters. Maar ze moeten er dan wel voor een jaar uit. Geestdriftige nieuwe krakers nemen dan de plaats in van de verburgerlijkte ouwe krakers. Een soort 'verloren paradijs' van krakers. Oer-Nederlands met de vele facetten van de kraakbeweging. Geslaagde sfeerweergave van debutante de Jong maar lawaaierig is geen synoniem van levendig. Een cameorolletje is weggelegd voor de tv-persoonlijkheid Jan Lenferink als een bekende Nederlander.

credits

Regie:
Mijke de Jong
Cast:
Sophie Hoeberechts, Ottolien Boeschoten, Matthias Maat, Angela van der Zon, Pieter Anno, Ivo Jansen op de Haar, Titus van der Bragt, Bruno van Klaveren, Jan Lenferink, Angela van de Zon
Scenario:
Mijke de Jong
Productie:
René Scholten
Camera:
Peter Mariouw Smit
Geluid:
Ben Zijlstra
Art direction:
Jan Winter
Montage:
Menno Boerema
Jaar:
1989
Alt. titels:
Squatters' Delight
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Nederland


op televisie
0 uitzendingen

In krakende welstand (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken