Frankrijk 1976. Misdaad van Bertrand Tavernier. Met o.a. Philippe Noiret, Michel Galabru, Isabelle Huppert, Jean-Claude Brialy en Cécile Vassort.

VPRO Cinema

Aan het einde van de negentiende eeuw jaagt de ambitieuze magistraat Rousseau met alle methodes op de godsdienstwaanzinnige ex-onderofficier Bouvier. Op zijn vagebondenpad door ruraal Frankrijk verkracht en vermoordt Bouvier volwassenen, adolescenten en kinderen. Taverniers furieuze derde regie, op een scenario van Jean Aurenche en Pierre Bost, fileert een archaïsche justitie en het onthutsende cynisme van clerus en bourgeoisie. Acteurs Noiret en Galabru bieden als rechter en moordenaar subliem tegen elkaar op, adembenemend is de 'Scope-landschapsfotografie van Pierre-William Glenn. Als gedetailleerd armoedetijdsbeeld en ronduit agressief politiek pamflet in romaneske vorm sorteert de film stevig effect.

credits

Regie:
Bertrand Tavernier
Cast:
Philippe Noiret, Michel Galabru, Isabelle Huppert, Jean-Claude Brialy, Cécile Vassort, Renée Faure, Yves Robert, Monique Chaumette, Arlette Bonnard
Scenario:
Jean Aurenche, Pierre Bost, Bertrand Tavernier
Productie:
Raymond Danon
Camera:
Pierre-William Glenn
Muziek:
Philippe Sarde
Montage:
Armand Psenny
Jaar:
1976
Alt. titels:
The Judge and the Assassin
Genres:
Misdaad, Drama, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Tragedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le juge et l'assassin (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken