Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1935. Romantiek van Maurice Tourneur. Met o.a. Elissa Landi, Pierre Fresnay, John Lodge, Jean Debucourt en Allain Jeayes.

VPRO Cinema

Een jonge prinses verveelt zich in haar huwelijk met een groothertog die op expeditie naar Afrika vertrekt en daar aan een tropische ziekte gestorven heet te zijn. Een jonge historicus arriveert aan het hof als opvoeder van de neef van de prinses en ontdekt oude documenten en zorgvuldig bewaard gebleven geheimen. De hoogst romantische avonturen in een denkbeeldig koninkrijk naar de roman van Pierre Ben[KA4]oit leverden al een succesvolle zwijgende film op van L[KA1]eonce Perret, die ook de tweetalige remake zou regisseren, maar vlak voor de opnamen stierf. Tourneur nam zijn taak meer dan bekwaam over. (Acteur Lodge werd de latere politicus Cabot-Lodge.) Opnieuw gefilmd in 1952. Scenario van Léonce Perret, André-Paul Antoine en René Champigny.

credits

Regie:
Maurice Tourneur
Cast:
Elissa Landi, Pierre Fresnay, John Lodge, Jean Debucourt, Allain Jeayes, Frank Vorsper, Marcelle Rogez, Romilly Lunge, Cecil Humphreys, Antonin Artaud
Scenario:
Léonce Perret
Muziek:
Jacques Ibert
Jaar:
1935
Genres:
Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Koenigsmark (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken