Frankrijk 1982. Drama van Christopher Frank. Met o.a. Miou-Miou, Claude Brasseur, Bruno Cremer, Catherine Allégret en Pierre Vernier.

VPRO Cinema

Een middelmatig begaafd acteursechtpaar heeft een onopvallende carrière in de provincie, tot de man met zomaar een slippertje hun liefde ondergraaft. Zij vindt nieuw geluk en stabiliteit bij een solide weduwnaar, als haar ex-partner als invaller een Shakespeare-rol krijgt. Ze helpt hem door de generale repetitie en de succesvolle première heen, maar de liefde blijkt over. De scenarioschrijver bewerkte een eigen roman voor dit filmdebuut; hij geeft een treffend kijkje achter de toneelschermen en in de typische spanningen en onzekerheden van acteurs, die extra reliëf krijgen door het nuchtere onbegrip van Crémer als de weduwnaar. Zeer goede spelregie, hoewel Brasseur als Othello onvoldoende is om zijn latere succes te rechtvaardigen. De optelsom van alle kwaliteiten leverde een film op die net te weinig ambitieus is en een effect geeft van déjà-vu.

credits

Regie:
Christopher Frank
Cast:
Miou-Miou, Claude Brasseur, Bruno Cremer, Catherine Allégret, Pierre Vernier, Nadine Alari, Anne-Maare Meury, François Perrot, Nathalie Guérin
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1982
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Josépha (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken