Le jour des Rois

1991, Marie-Claude Treilhou, 90 minuten

Frankrijk 1991. Drama van Marie-Claude Treilhou. Met o.a. Paulette Dubost, Danielle Darrieux, Micheline Presle, Robert Lamoureux en Michel Galabru.

VPRO Cinema

Drie zusters en twee echtgenoten, allen op zekere leeftijd, vieren Driekoningen rond een Chinese maaltijd, gevolgd door het traditionele driekoningenbrood. Dat is alles wat betreft het thema van deze film, die psychologische en gedragsobservaties bevat en waarin een scherpe blik niet ontbreekt, terwijl er evenmin concessies worden gedaan. Maar ondanks alles stelt de filmer zich welwillend op ten opzichte van wat met een uit de tijd geraakte term de 'ouderdom' heet. Geen realisme en geen vertedering. Er zit niets anders op dan ze te nemen zoals ze zijn met hun manies, de sleur in hun gewoonten die voor altijd vastligt, hun tics en de typische karaktertrekken van het merendeel van de mensen op die leeftijd. Een zeer genuanceerde film met opvallende acteerprestaties. Scenario van Noël Simsolo en de regisseuse. Camerawerk van Jean-Bernard Menoud en Pascale Granel.

credits

Regie:
Marie-Claude Treilhou
Cast:
Paulette Dubost, Danielle Darrieux, Micheline Presle, Robert Lamoureux, Michel Galabru, Manuela Courary, Sherif Scouri, Jean Rocquel, Hervé Favre, Silvath Vong
Scenario:
Noël Simsolo
Camera:
Jean-Bernard Menoud
Muziek:
Bruno Coulais
Jaar:
1991
Alt. titels:
Jour des Rois, Le
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le jour des Rois (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer