Verenigde Staten 1980. Muziek van Taylor Hackford. Met o.a. Ray Sharkey, Tovah Feldshuh, Peter Gallagher, Paul Land en Joe Pantoliano.

VPRO Cinema

Sympathieke, maar niet helemaal geslaagde, milieuschildering van het rockwereldje rond 1960. Centraal staat Vincent Vaccardi, een kelner, die zich weet op te werken tot tekst- en muziekschrijver. Hij kan een tweetal zangers (Frankie Avalon en Fabian) tot rockidolen maken, maar als de druk te groot wordt, lopen ze over naar een andere manager. In zijn regiedebuut demonstreert Hackford reeds zijn interesse in hedendaagse muziek, die ook later dikwijls tot uiting zou komen. Maar deze prent is spijtig genoeg te oppervlakkig en te clichématig om een geloofwaardig beeld op te hangen van de ambitieuze managers zonder scrupules, die voor niets terugschrikken om hun doel te bereiken. Het scenario is van Edward Di Lorenzo. Het camerawerk is van Adam Holender.

credits

Regie:
Taylor Hackford
Cast:
Ray Sharkey, Tovah Feldshuh, Peter Gallagher, Paul Land, Joe Pantoliano, Maureen McCormick, John Aprea, Richard Bright, Olympia Dukakis, Steven Apostlee Peck, Leonard Gaines, Deney Terrio, Charles Guardino, Michael Mislove
Scenario:
Edward Di Lorenzo
Productie:
Hawk Koch, Gene Kirkwood
Camera:
Adam Holender
Muziek:
Jeff Barry
Montage:
Neil Travis
Jaar:
1980
Alt. titels:
Idolmaker, The
Genres:
Muziek, Biografie, Drama
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Idolmaker (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken