Verenigde Staten 1992. Horror van John Landis. Met o.a. Anne Parillaud, Robert Loggia, Anthony LaPaglia, David Proval en Don Rickles.

VPRO Cinema

Frans sterretje Parillaud als een sexy vampier in een zonderlinge zwarte komedie. Zij zit al een weekje zonder 'eten' en krijgt plots trek in een Italiaans menuutje. In New Yorks Little Italy vindt zij wel wat: het krioelt er van de mafiosi met dikke nekken. Zonder het te beseffen zit zij middenin gangstertoestanden. LaPaglia als een undercover-smeris wordt haar bondgenoot in de jacht naar de gangsterbaas Loggia. Een festijn voor Landis-fans en liefhebbers van bizarre komedies met Landis die terugkeert naar het leuke maar bloederige-genre dat hij herstimuleerde met AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON. Een pluim voor de speciale effecten: via spiegels reageerde een speciale camera op gel op de contactlenzen van de acteurs waardoor telkens de personages een vampierblik in de ogen kregen. Aardig meegenomen zijn ook de cameo-optredens van SF-horror goeroe Ackerman, en de regisseurs Oz, Raimi, Savini en Ritchie. Scenario van Michael Wolk.

credits

Regie:
John Landis
Cast:
Anne Parillaud, Robert Loggia, Anthony LaPaglia, David Proval, Don Rickles, Chazz Palminteri, Rocco Sisto, Kim Coates, Tony Sirico, Forrest J. Ackerman, Frank Oz, Sam Raimi, Tom Savini, Michael Ritchie, Angela Bassett, Leo Burmester, Dario Argento
Scenario:
Michael Wolk
Productie:
Lee Rich, Leslie Belzberg, Jonathan Sheinberg
Camera:
Mac Ahlberg
Muziek:
Ira Newborn
Jaar:
1992
Alt. titels:
A french vampire in America
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie, Vampieren
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Innocent Blood (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken