De Johnsons

1992, Rudolf van den Berg, 96 minuten

Nederland 1992. Horror van Rudolf van den Berg. Met o.a. Esmée de la Bretonière, Monique van de Ven, Kenneth Herdigein, Rik van Uffelen en Otto Sterman.

VPRO Cinema

Veertien-jarige filmdebutante De la Bretoni[KA2]ere wordt als dochter van fotografe van de Ven geplaagd door steeds dezelfde nachtmerries. Als zij samen met haar moeder in de Biesbosch kampeert blijken die dromen meer waarheid te bevatten dan iemand kan vermoeden. Occult bedoelde maar bij momenten lachwekkende thriller. Het scenario van Leon de Winter, gebaseerd op een origineel script van Rocco Simonelli, naar een verhaal van Roy Frumkes is een mislukt mengsel van sfeervolle veenfotografie (van Theo Bierkens), puberteitsproblematiek, psychopatenhorror en Nederlandse magische, overzeese roots. Talloze, voor het grijpen liggende kansen bleven onbenut. Wel sterke vertolkingen van het duo van de Ven en De la Bretonière.

credits

Regie:
Rudolf van den Berg
Cast:
Esmée de la Bretonière, Monique van de Ven, Kenneth Herdigein, Rik van Uffelen, Otto Sterman, Olga Zuiderhoek, Elise Hoomans, Nelly Frijda, Esmée de la Bretonnière
Scenario:
Rocco Simonelli, Leon de Winter
Productie:
Haig Balian, Chris Brouwer
Camera:
Theo Bierkens
Muziek:
Patrick Seymour
Art direction:
Peter Flamman
Schrijver:
Roy Frumkes
Jaar:
1992
Alt. titels:
Johnsons, De, Xangadix
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Nederland


op televisie
0 uitzendingen

De Johnsons (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer