The Last Frontier

1926, George B. Seitz, 82 minuten

Verenigde Staten 1926. Western van George B. Seitz. Met o.a. William Boyd, Marguerite De la Motte, Jack Hoxie, Junior (Frank) Coghlan en Mitchell Lewiss.

VPRO Cinema

Lackteen speelt het Indianenopperhoofd Pawnee Killer. Hij slaat met zijn krijgers toe als een serie huifkarren in aantocht is. De familie van De la Motte komt daarbij om het leven. Ze neemt haar verloofde, Boyd, die haar aangeraden had naar het westen te trekken, dat advies ernstig kwalijk. Naast dit persoonlijke conflict bestaat de film verder uit veel actiesc[KA2]enes met historische figuren als Buffalo Bill (Hoxie), Wild Bill Hickok (MacDonald) en Generaal Custer. William Ritchey bewerkte het in 1923 verschenen boek van Courtney Riley Cooper, dat in 1932 als serial herverfilmd werd. Voor Boyd was het zijn eerste westernrol - tien jaar later zou hij beroemd worden als Hopalong Cassidy in 66 opeenvolgende westerns. Edgar Schoenbaum deed het verzorgde camerawerk.

credits

Regie:
George B. Seitz
Cast:
William Boyd, Marguerite De la Motte, Jack Hoxie, Junior (Frank) Coghlan, Mitchell Lewiss, Gladys Brockwell, Frank Lackteen, J. Farrell MacDonald
Jaar:
1926
Alt. titels:
Last Frontier, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Last Frontier (1926) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer