Lyckliga skitar

1970, Vilgot Sjöman, 96 minuten

Zweden 1970. Komedie van Vilgot Sjöman. Met o.a. Bernt Lundquist, Solveig Ternström, Christer Boustedt, Lasse Werner en Gösta Wälivana.

VPRO Cinema

Onbekommerde vrachtwagenchauffeur Charlie (Lundquist) wordt door de toevallige verantwoordelijkheid voor de zwangere Pia (Ternstr[KA3]om) zich zijn taak in de maatschappij bewust en verliest ondanks reeksen tegenslagen niet zijn optimisme. Een nieuwe poging van Sj[KA3]oman tot een losse filmstijl waarbij de hoofdrollen aan het scenario meeschrijven, hetgeen resulteert in verrassend spontaan acteren, waar zijn logge filmvorm over de Zweedse sociale democratie (de verheerlijking van de vakbond enz.) echter steeds een domper op drukt. Op de aftiteling staat evenwel alleen vermeld dat het scenario van regisseur Sjöman is. Het camerawerk is van Rune Ericson. De eerste film die in Super 16 mm werd geschoten om daarna opgeblazen te worden tot bioscoopformaat, 35 mm. Ericson kreeg voor deze verdienste in het filmvak in 2002 een ere-Oscar. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Vilgot Sjöman
Cast:
Bernt Lundquist, Solveig Ternström, Christer Boustedt, Lasse Werner, Gösta Wälivana, Jan Carlsson, Bertil Norström, Lilian Johansson, Inger Liljefors
Scenario:
Vilgot Sjöman
Camera:
Rune Ericson
Muziek:
Christer Boustedt
Jaar:
1970
Alt. titels:
Blushing Charlie
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Lyckliga skitar (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer