Verenigde Staten 1968. Mysterie van Gordon Douglas. Met o.a. Frank Sinatra, Raquel Welch, Dan Blocker, Richard Conte en Martin Gabel.

VPRO Cinema

Na TONY ROME... staat piv[KA1]e-detective Tony Rome (Sinatra) voor een nieuwe uitdaging als hij tijdens een duikpartijtje het naakte lichaam van een jonge vrouw vindt, met de voeten in een blok cement. Gangster Blocker vraagt hem wat later zijn verdwenen vriendin terug te vinden. Rome legt onmiddellijk het verband. Het spoor leidt naar de mooie, rijke erfgename Welch, maar er duiken vreemde personages op. Routine-politiefilm met een niet bijster origineel plot, dat reeds beter uitgewerkt werd met figuren als Philip Marlowe of Mike Hammer. Sinatra is evenmin een geloofwaardige detective. Het scenario van Marvin H. Albert en Jack Guss is gebaseerd op de roman van Albert. Mooie beelden van het toeristische Miami werden geschoten door Joseph Biroc.

credits

Regie:
Gordon Douglas
Cast:
Frank Sinatra, Raquel Welch, Dan Blocker, Richard Conte, Martin Gabel, Lainie Kazan, Richard Deacon, Joe E. Lewis, Pat Henry, Steve Peck, Virginia Wood
Scenario:
Jack Guss, Marvin H. Albert
Productie:
Aaron Rosenberg
Camera:
Joseph F. Biroc
Muziek:
Hugo Montenegro
Jaar:
1968
Alt. titels:
Frank Sinatra-cyclus: Die Lady in Zement
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lady in Cement (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken