Last Embrace

1979, Jonathan Demme, 102 minuten

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Jonathan Demme. Met o.a. Roy Scheider, Janet Margolin, John Glover, Sam Levene en Christopher Walken.

VPRO Cinema

De vrouw van CIA-agent Harry Hannan (Scheider) wordt vermoord in een hinderlaag. Harry brengt dat in verband met een onderzoek waaraan hij werkte. Vervolgens verblijft hij in een psychiatrische inrichting. Als hij daaruit ontslagen is, blijkt dat hij uit de dienst is gezet. De geheime dienst waarvoor hij heeft gewerkt, heeft het op zijn leven gemunt. Sterke, Hitchcockiaanse thriller die echter de relativerende humor van de meester mist. Scheider levert een sterke prestatie en de ontknoping, met als decor het geweld van de Niagara-watervallen, is echt spectaculair. David Shaber baseerde zijn scenario op de roman The Thirteenth Man van Murray Teigh Bloom. Soms overweldigend in beeld gebracht door Tak Fujimoto.

credits

Regie:
Jonathan Demme
Cast:
Roy Scheider, Janet Margolin, John Glover, Sam Levene, Christopher Walken, Charles Napier, Sandy McLeod, David Margulies, Andrew Duncan, Marcia Rodd, Jacqueline Brookes, Gary Getzman
Scenario:
David Shaber
Productie:
Dan Wigutow, Michael Taylor
Camera:
Tak Fujimoto
Muziek:
Miklós Rózsa
Jaar:
1979
Alt. titels:
Dernière victime, La
Genres:
Misdaad, Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Last Embrace (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer