Laafi

1991, Pierre Yameogo, 90 minuten

Burkina Faso 1991. Drama van Pierre Yameogo. Met o.a. Elie Yameogo, Koumbounoki Abdoulaye, Aline Hortense Zoungrana, Cheick Ali Kone en Denis Yameogo.

VPRO Cinema

Een fictief verhaal dat gebaseerd is op zeer reële feiten: in het tijdsbestek van een dag en een nacht besluit een lichting studenten in Frankrijk aan de universiteit te gaan studeren en Ouagadougou te verlaten. Helaas zijn er maar weinig plaatsen en de meeste studenten worden geweigerd omdat ze 22 jaar zijn. En zo wordt wat een gezamenlijke feestnacht had moeten worden een nacht van spot, opstand, fatalisme en wanhoop. Omdat hij medicijnen wil studeren heeft de jonge held van de film meer geluk. Hij hoort op de radio dat hij is toegewezen aan de universiteit Paul Valéry van Montpellier. Deze film, die de aandacht trok op het 44e festival van Cannes, schildert een zeer gevoelig en representatief portret van de zorgen die Afrikaanse jongeren hebben over hun onzekere toekomst. Samenhangend en zeer innemend acteerwerk. Met de gebruikelijke nonchalance stelde A2 deze film voor als een komedie!

credits

Regie:
Pierre Yameogo
Cast:
Elie Yameogo, Koumbounoki Abdoulaye, Aline Hortense Zoungrana, Cheick Ali Kone, Denis Yameogo, Yolande Belem, Laure Kaho
Jaar:
1991
Alt. titels:
Gib nicht auf Joe
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Burkina Faso


op televisie
0 uitzendingen

Laafi (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer