The Lost Jungle

1934, Armand Schaefer, 0 minuten

Verenigde Staten 1934. Avonturenfilm van Armand Schaefer en David Howard. Met o.a. Clyde Beatty, Syd Sailor, Cecilia Parker, Edward LeSaint en Warner Richmond.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Beatty was een befaamd trainer van wilde dieren, en dat leverde hem ook een filmcarrière op. In totaal maakte hij slechts drie films en twee serials, maar zijn naam trok publiek. In 1933 maakte hij zijn eerste film gevolgd door deze serial voor Mascot. Tegelijk bracht de maatschappij een 68m durende normale speelfilm uit. De serial won echter. Beatty gaat in de jungle op zoek naar de verdwenen expeditie van een professor waar ook het meisje van zijn dromen zich bij had aangesloten. Technisch is dit een zeer goed afgewerkte serial, met Alvin Wyckoff en William Nobles als cameramensen. Beatty was geen goede acteur, maar zijn stunts met wilde beesten maakten dat weer goed. De jeugdige Rooney was slechts kort in het eerste deel van de serial te zien.

credits

Regie:
Armand Schaefer, David Howard
Cast:
Clyde Beatty, Syd Sailor, Cecilia Parker, Edward LeSaint, Warner Richmond, Wheeler Oakman, Lou Meehan, Wally Wales, Maston Williams, Lloyd Ingraham, Mickey Rooney
Jaar:
1934
Alt. titels:
Lost Jungle, The
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Lost Jungle (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer