Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Jack Gold. Met o.a. Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter en Colin Blakely.

VPRO Cinema

Knappe remake van de Freddie Bartholomew-klassieker uit 1936, ditmaal met Schroder als de vaderloze jongen die door zijn grootvader (Guinness) naar Engeland wordt gehaald. Hij leefde met zijn moeder in een miserabele wijk van New York en voor de jongen opent een nieuwe wereld zich in het goede milieu van Londen, ook al kost dit hem zijn moeder, die steeds vijandig werd behandeld door de oude man. Een jongensdroom wordt werkelijkheid in dit keurige scenario van Blanche Hanalis, naar het beroemde boek van Frances Hodgson Burnett, dat een schitterend beeld geeft van een verloren aristocratie. Knap vertolkt door jong en oud. In Amerika werd de film uitgebracht als tv-film, vandaar de Emmy Award die toegekend werd aan Arthur Ibbetson voor de fotografie.

credits

Regie:
Jack Gold
Cast:
Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter, Colin Blakely, Rachel Kempson, Carmel McSharry, Gerry Cowper, Antonia Pemberton, Rolf Saxon, Patrick Stewart
Scenario:
Blanche Hanalis
Productie:
Norman Rosemont
Camera:
Arthur Ibbetson
Muziek:
Allyn Ferguson
Montage:
Keith Palmer
Schrijver:
Frances Hodgson Burnett
Kijkwijzer:
B
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Remake, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Little Lord Fauntleroy (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken