Little Lord Fauntleroy

1980, Jack Gold, 103 minuten
B

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Jack Gold. Met o.a. Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter en Colin Blakely.

VPRO Cinema

Knappe remake van de Freddie Bartholomew-klassieker uit 1936, ditmaal met Schroder als de vaderloze jongen die door zijn grootvader (Guinness) naar Engeland wordt gehaald. Hij leefde met zijn moeder in een miserabele wijk van New York en voor de jongen opent een nieuwe wereld zich in het goede milieu van Londen, ook al kost dit hem zijn moeder, die steeds vijandig werd behandeld door de oude man. Een jongensdroom wordt werkelijkheid in dit keurige scenario van Blanche Hanalis, naar het beroemde boek van Frances Hodgson Burnett, dat een schitterend beeld geeft van een verloren aristocratie. Knap vertolkt door jong en oud. In Amerika werd de film uitgebracht als tv-film, vandaar de Emmy Award die toegekend werd aan Arthur Ibbetson voor de fotografie.

credits

Regie:
Jack Gold
Cast:
Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter, Colin Blakely, Rachel Kempson, Carmel McSharry, Gerry Cowper, Antonia Pemberton, Rolf Saxon, Patrick Stewart
Productie:
Norman Rosemont
Camera:
Arthur Ibbetson
Muziek:
Allyn Ferguson
Montage:
Keith Palmer
Kijkwijzer:
B
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Remake
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk


op televisie
3 uitzendingen

Little Lord Fauntleroy (1980) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 26 december
ARD
09:30 - 11:10
zondag 23 december
ARD
18:20 - 20:00
vrijdag 21 december
ARD
20:15 - 21:55

Reageer