Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, Franchot Tone, Richard Cromwell, Sir Guy Standing en C. Aubrey Smith.

VPRO Cinema

Een noordelijke buurstaat bezorgt de Engelsen aardig wat last in India. In het Britse regiment dat belast is met de militaire operaties wemelt het van vijandige elementen en [KA1]e[KA1]en van de jonge officieren (Cromwell) - de zoon van commandant Standing - wordt tijdens een schitterende slangenbezweerders scène uit zijn tent gelokt door een schone spionne aan wie hij vertelt dat er een wapentransport onderweg is. Dat transport wordt overvallen en de wapens vallen in de handen van de vijand. De Britten besluiten een strafexpeditie te ondernemen. Een keur van Hollywood-sterren in een kleurrijke avontuurlijke actiefilm; Cooper en Tone zijn vrienden in het regiment, en beschermen Cromwell. Het scenario werd geschreven door Grover Jones, Williams Slavens McNutt, Achmed Abdullah, Waldemar Young en John Balderston naar de roman van Major Francis Yeats-Brown. GERONIMO uit 1939 valt te beschouwen als een gewijzigde herverfilming.

credits

Regie:
Henry Hathaway
Cast:
Gary Cooper, Franchot Tone, Richard Cromwell, Sir Guy Standing, C. Aubrey Smith, Monte Blue, Kathleen Burke, Colin Tapley, Douglass Dumbrille, Akim Tamiroff, Noble Johnson
Scenario:
Grover Jones
Schrijver:
Major Francis Yeats-Brown
Jaar:
1935
Alt. titels:
Lives of a Bengal Lancer, The
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen