Laurel & Hardy's Laughing 20's

1965, Robert Youngson, 89 minuten

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Edna Murphy, Vivian Oakland en Glen Tryon.

VPRO Cinema

Een leuke compilatie van beroemde scènes van het populairste komische duo uit de filmgeschiedenis, met vooral aandacht voor hun stomme periode. We zien beelden uit de eerste film van beide acteurs, jaren voordat ze een duo zouden vormen, hun eerste gezamenlijke film, waarin ze geen enkele scène samen hebben, om vervolgens getuige te zijn van hun langzame groei naar hun bekende imago. 1915 tot 1927 - twaalf jaar waarin ze evolueerden van naamloze filmspelers tot tijdloze mijlpalen van de zevende kunst. Youngson, die ook het scenario schreef, schenkt tevens aandacht aan hun medespelers en aan Charley Chase, die andere grootheid van de stomme komische film. Een betere introductie in de roots van de komieken kan men zich niet wensen. Het commentaar wordt gesproken door Jay Jackson. Jeanne Keyes stond in voor de research van het beeldmateriaal.

credits

Regie:
Robert Youngson
Cast:
Stan Laurel, Oliver Hardy, Edna Murphy, Vivian Oakland, Glen Tryon, Edgar Kennedy, Charlie Chase, Anita Garvin, James Finlayson, Tiny Sandford, Viola Richard, Max Davidson, Del Henderson
Muziek:
Skeets Alquist
Jaar:
1965
Alt. titels:
Laurel and Hardy's Laughing Twenties
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Compilatiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer