Verenigde Staten 1988. Thriller van Richard Benjamin. Met o.a. Sidney Poitier, River Phoenix, Richard Jenkins, Caroline Kava en Richard Bradford.

VPRO Cinema

Nogal vergezocht spionageverhaal over mensen die onbewust tot sovjetagenten gemaakt kunnen worden door inplanting van een soort 'tijdcapsule' die na twintig jaar afgaat en ze activeert. Phoenix is de tienerzoon van dergelijke ouders. Hij krijgt de hulp van FBI-agent Poitier, die jacht maakt op deze sleepers. De film is onsamenhangend en ouderwets; dit komt de spannende sfeer die beslist nodig is voor zo'n prent, niet ten goede. Zoals steeds is Lynch een onvervangbare slechterik, maar als je geen goed materiaal krijgt, kan je onmogelijk een film redden. Poitier speelt zijn rol met de nodige knipoogjes. Scenario van John Hill en Bo Goldman naar een verhaal van Tom Musca en Terry Schwartz. Camerawerk van Laszlo Kovacs.

credits

Regie:
Richard Benjamin
Cast:
Sidney Poitier, River Phoenix, Richard Jenkins, Caroline Kava, Richard Bradford, Richard Lynch, Loretta Devine, Lucy Deakins, Jerry Hardin, Albert Fortell, Ronald Guttman, Jacob Vargas
Scenario:
John Hill, Bo Goldman
Productie:
Harry Gittes
Camera:
László Kovács
Muziek:
Marvin Hamlisch
Montage:
Jacqueline Cambas
Schrijver:
Tom Musca
Jaar:
1988
Alt. titels:
The sleeper
Genres:
Thriller, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Americana, Politiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Little Nikita (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken