Oostenrijk/Verenigde Staten/Japan/Duitsland 1992. Oorlogsfilm van Frank Beyer. Met o.a. Ulrich Mühe, Ulrich Tukur, Kaoru Kobayashi, Goro Ohashi en Manfred Zapatka.

VPRO Cinema

In april 1945 probeert een Duitse onderzee[KA3]er met geheimen van de atoombom te vertrekken vanaf Kristiansand in Noorwegen naar Japan, dat nog niet zoals Duitsland vlak voor de nederlaag staat. Aan boord bevinden zich vogels van diverse pluimage met tegengestelde belangen: twee Japanse officieren (Kobayashi en Ohashi), die uit zijn op de nieuwe, vernietigende technologie, een Duitse generaal (Habich), die als militaire attach[KA1]e naar Tokio moet en eigenlijk behoorde tot de groep van Stauffenberg, die een putsch tegen Hitler probeerden en een fanatieke nazi (Zapatka), die verraders wil opruimen. Dit selecte gezelschap staat onder bevel van onderzeeboot-kapitein Gerber, die als de capitulatie bekend wordt nog maar één doel heeft: zijn bemanning veilig thuis krijgen. Onderwijl worden zij onder vuur genomen door een Engelse en Amerikaanse onderzeebootjager. Goed gespeeld met de claustrofobie van DAS BOOT en Sartre's Huis Clos. Gebaseerd op een ware gebeurtenis in de nadagen van WO II. Scenario van Knut Boeser en camerawerk van Witold Sobocinski.

credits

Regie:
Frank Beyer
Cast:
Ulrich Mühe, Ulrich Tukur, Kaoru Kobayashi, Goro Ohashi, Manfred Zapatka, Matthias Habich, Udo Samel, Sylvester Groth, Johannes Herrschmann, Thomas Jahn, Barry Bostwick, Pierre Besson, Nikolaus Gröbe, Michael Herle, Paul Herzberg, Lloyd Johnston, Larry Joshua, Sven Lehmann, Bernd-Uwe Reppenhagen
Scenario:
Knut Boeser
Muziek:
Oscar Sala
Jaar:
1992
Alt. titels:
Letzte U-Boot, Das
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Oostenrijk, Verenigde Staten, Japan, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das letzte U-Boot (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken