Frankrijk 1974. Drama van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Jean-Pierre Mocky, Francis Blanche, Jean Carmet, Michel Constantin en Michel Galabru.

VPRO Cinema

Om aan de censuur van de hoofdredacteur te ontkomen, richt een journalist een onafhankelijk dagblad op, waarin corruptie en in de doofpot gestopte schandalen bij notabelen in een grote provincieplaats aan de kaak worden gesteld. Ondanks drastische tegenmaatregelen zet hij door, tot hij wordt vermoord. De verplaatsing naar het eigentijds Frankrijk maakt dit vooroorlogs Amerikaans romanverhaal van Horace McCoy no pockets in a shroud minder waarschijnlijk, ook omdat actuele toespelingen een strakke intrige onnodig verwarren en verzwaren. Mocky speelt zelf de hoofdrol al te ijdel en heeft daardoor weinig aandacht voor de regie. Een curieus gebruik van komische acteurs in schurkenrollen die door bewust onflatteus camerawerk tot een 'monstergalerij' worden gemaakt.

credits

Regie:
Jean-Pierre Mocky
Cast:
Jean-Pierre Mocky, Francis Blanche, Jean Carmet, Michel Constantin, Michel Galabru, Daniel Gélin, Sylvia Kristel, Michael Lonsdale, Jean-Pierre Marielle, Myriam Mézières, Maryse Mocky
Muziek:
Paul de Senneville
Jaar:
1974
Alt. titels:
Linceul n'a pas de pôches, Un
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen