Frankrijk 1989. Misdaad van Joannick Desclercs. Met o.a. Kader Boukhanef, Pierre Santini, Bernard Freyd, Michel Etcheverry en Bernard Waver.

VPRO Cinema

Een priv[KA1]e-detective en een presentator die `s nachts op de radio te horen is, zijn op beestachtige wijze vermoord door iemand met de bijnaam `Krankzinnige muziekliefhebber`, overigens een fervent verstoorder van de piratenzenders. Commissaris Mazars (Freyd) vertrouwt het onderzoek toe aan S[KA1]elim (Boukhanev) en Morph[KA1]ee (Santini). Maakt deel uit van de zeer goed gemaakte serie Le Lyonnais, die zich afspeelt in de betreffende streek. Zij die het scenario en de dialogen hebben geschreven, deden dat met het een idee in hun achterhoofd, een van de twee hoofdrollen toe te vertrouwen aan een jonge Noordafrikaan, in wie andere immigranten zich zouden herkennen. Dat bevalt uiteraard niet iedereen in Frankrijk, maar hij kreeg een Fransman als teamgenoot.

credits

Regie:
Joannick Desclercs
Cast:
Kader Boukhanef, Pierre Santini, Bernard Freyd, Michel Etcheverry, Bernard Waver, Gilles Treton, Henri Virlojeux, √Člisabeth Vitalli, Jean-Louis Rolland, Adam Claude, Legros, Fabien Remblier, David Perrier
Jaar:
1989
Alt. titels:
Lyonnais: Le Massacre de la Saint-Thomas, Le, Massacre de la Saint-Thomas, Le
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detective, Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen