Italië/Frankrijk 1983. Misdaad van Jean-Jacques Beineix. Met o.a. Gérard Depardieu, Nastassja Kinski, Victoria Abril, Vittorio Mezzogiorno en Bertice Reading.

VPRO Cinema

Een havenarbeider wordt geobsedeerd door wraak op de aanrander van zijn zusje, die haar tot zelfmoord dwong. Hij wordt verliefd op de vriendin van een rijke dronkelap. Werkelijkheid en romantische wraak-fantasie[KA3]en gaan dan onontwarbaar door elkaar lopen. Een pretentieuze en onbegrijpelijke mislukking van de regisseur van DIVA, die de roman van David Goodis gebruikt voor een oogverblindende maar holle vormgeving. De bekwame acteurs zijn niet meer dan een decoratieve beeldvulling en alleen Abril en Reading (als Depardieu's vaste vriendin en stiefmoeder) brengen er een schijn van leven in. De film gaat amechtig van het ene quasi-einde naar het andere en lijkt eindeloos te duren.

credits

Regie:
Jean-Jacques Beineix
Cast:
Gérard Depardieu, Nastassja Kinski, Victoria Abril, Vittorio Mezzogiorno, Bertice Reading, Milena Vukotic, Dominique Pinon, Gabriel Monnet, Bernard Farcy, Anne-Marie Coffinet
Muziek:
Gabriel Yared
Jaar:
1983
Alt. titels:
Lune dans le caniveau, La, The Moon In The Gutter
Genres:
Misdaad, Mysterie, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La lune dans le caniveau (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken