Verenigde Staten 1935. Western van B. Reeves Eason en Armand Schaefer. Met o.a. Tom Mix, Joan Gale, Charles Middleton, Jason Robards sr en Bob Kortman.

VPRO Cinema

Serial in vijftien hoofdstukken. Na een lange filmcarrière had Tom Mix geen zin meer in films. Hij was tevreden met zijn circus. Producent Nat Levine wist hem om te praten nog één maal terug te keren om deze serial te maken. Het was het laatste dat Tom Mix deed vóór zijn tragische dood in 1940. Middleton, de schurk, wil Indianengebied in handen krijgen en wordt door een verrader geholpen. Tom weet uiteindelijk de rust te herstellen en de dochter van het opperhoofd de zijne te maken. Zelf speelt hij een Texas Rangers-kapitein. Hij wordt voor de laatste maal ter zijde gestaan door zijn trouwe paard Tony Jr. De montage lag in handen van de latere regisseur Joseph H. Lewis. De film was goedkoop gemaakt - 80.000 dollar waarvan de helft voor Tom - en binnen een maand opgenomen. Een jaar later was er een miljoen dollar verdiend - Tom Mix was nog steeds de grootste.

credits

Regie:
B. Reeves Eason, Armand Schaefer
Cast:
Tom Mix, Joan Gale, Charles Middleton, Jason Robards sr, Bob Kortman, Edward Earle, Edward Hearn, Tom London, Edmund Cobb, Wally Wales, Jay Wilsey (Buffalo Bill Jr.)
Jaar:
1935
Alt. titels:
Miracle Rider, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Miracle Rider (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken