Las Melancolicas

1971, Rafael Moreno Alba, 90 minuten

Spanje 1971. Horror van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Analia Gade, Espartaco Santoni, Francisco Rabal, Maria Asquerino en Jose Vivo.

VPRO Cinema

Een arts wordt de nieuwe directeur van een 19e-eeuwse psychiatrische inrichting, waar het personeel sadistische en seksuele instincten op de pati[KA3]entes blijkt bot te vieren. Pogingen tot hervormingen en het invoeren van nieuwe therapie[KA3]en - waarmee hij door hypnose probeert een vrouw van haar jeugdtrauma te bevrijden - lijken ondanks alle tegenwerking te gaan slagen, tot hij van hogerhand wordt overgeplaatst. De poging om via deze ogenschijnlijke horrorfilm met duidelijke, aan `De duivels van Loudun` geleende elementen, kritiek te leveren op de Franco-bougeoisie is vanuit het inmiddels historisch perspectief interessant, maar valt tussen te veel verschillende stoelen in om als film echt te overtuigen en de al te voorbeeldige heldenrol van de geneesheer-directeur (die de regisseur-schrijver zijn eigen naam heeft gegeven) wordt nergens aannemelijk.

credits

Regie:
Rafael Moreno Alba
Cast:
Analia Gade, Espartaco Santoni, Francisco Rabal, Maria Asquerino, Jose Vivo, Yelena Samarina, Maria Vico, Helga Liné, Eulalia del Pino
Muziek:
Jaime Perez
Jaar:
1971
Alt. titels:
Melancolicas, Las
Genres:
Horror, Historische film
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Las Melancolicas (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer