Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van John Newland. Met o.a. Donald Houston, Dennis Waterman, Patricia Brake, Peter Sallis en William Dexter.

VPRO Cinema

Het huwelijk van Schneider en Houston is reeds lang op de klippen en 'hun' zoon Waterman heeft als werkelijke vader, Hawkins, de voormalige minnaar van Schneider, die inmiddels dood is. Omdat haar zoon zoveel op zijn echte vader lijkt, fixeert de onbeminde Schneider zich op haar zoon en als echtgenoot Houston haar mishandelt moet deze dat met de dood bekopen. Zoon Waterman moet zich voor het gerecht voor de dood van zijn stiefvader verantwoorden maar de emotionele getuigenis van zijn moeder pleit hem vrij. De moeder die meent hem daarmee gewonnen te hebben, wordt bitter teleurgesteld als hij zijn vriendin Blake in de armen valt. Schneider speelt haar moeilijke rol goed, maar de naar incest riekende film gaat mank door de clichématige aanpak en de personages komen door het zwakke script niet uit de verf. Scenario van William Marchant en Jenni Hall naar een roman van Edward Grierson. Camerawerk van David Muir.

credits

Regie:
John Newland
Cast:
Donald Houston, Dennis Waterman, Patricia Brake, Peter Sallis, William Dexter, Mark Hawkins, Alexandra Bastedo, Maggie Wright, Janet Brown, Tom Chatto, Romy Schneider
Scenario:
William Marchant
Camera:
David Muir
Muziek:
Norrie Paramor, Mike Vickers
Schrijver:
Edward Grierson
Jaar:
1969
Genres:
Drama, Erotiek, Thriller
Trefwoorden:
Tragedie, Seksfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

My Lover, My Son (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken