Le mariage de mademoiselle Beulemans

1983, Michel Rochat, 110 minuten

België 1983. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Ania Guedroitz, Léonil McCormick, Jacques Lippe, Donat Craps en Jean Hayet.

VPRO Cinema

De zoveelste verfilming van een boulevardtoneelstuk. Deze Brusselse zedenkomedie werd in 1910 door Jean-François Fonson en Fernand Wicheler in een paar dagen tijd in elkaar gezet om een gaatje op te vullen in de programmering van een Belgisch theater. Het stuk werd in zeventien talen vertaald en wordt sindsdien regelmatig opgevoerd. Het toneelwerk van de toen nog jonge Pagnol werd er in ieder geval door geïnspireerd. Een stuk dat al zo vaak op het publiek is uitgeprobeerd, loopt natuurlijk als een trein. In cinematografisch opzicht is er weinig nieuws onder de zon: men heeft gewoon de toneelenscenering van Lucien Fonson gebruikt. De film ontleent zijn kracht aan de karakters, de krasse dialogen en de overheersende rol van Lippe als meneer Beulemans.

credits

Regie:
Michel Rochat
Cast:
Ania Guedroitz, Léonil McCormick, Jacques Lippe, Donat Craps, Jean Hayet, Nicole Shirer, Christiane Lenain, Olivier Monneret, Robert Roanne, Marcel Berteau
Jaar:
1983
Alt. titels:
Mariage de mademoiselle Beulemans, Le
Genres:
Komedie
Landen:
België


op televisie
0 uitzendingen

Reageer