Italië 1967. Biografie van Sandro Bolchi. Met o.a. Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti en Arnoldo Foà.

VPRO Cinema

Een fraaie televisieserie in vier delen van elk een uur over de schrijver Silvio Pellico, uitstekend gespeeld door Grassilli. Milaan, oktober 1820. De schrijver en patriot Pellico wordt gearresteerd in het huis van een graaf, naar Veneti[KA3]e gebracht, ruw ondervraagd en in de gevangenis gegooid. Hij weet met andere patriotten te ontsnappen en ze verstoppen zich in het fort van Spielberg in Tsjechoslowakije. In augustus 1830 verleent de keizer hem gratie en hij gaat terug naar Itali[KA3]e met de patriotten Andrea Tonelli (Delle Piane) en Piero Maroncelli (Carlini). In Mantua scheiden hun wegen en Pellico gaat naar Milaan. Op de grens van Piemonte en Lombardije wordt hij gevangen genomen door paramilitaire politie en naar Novara gebracht. In 1832 schrijft hij Le Mie prigioni. De spelers zijn om van te smullen, stuk voor stuk.

credits

Regie:
Sandro Bolchi
Cast:
Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti, Arnoldo Foà, Paolo Carlini, Sergio Tofano, Emilio delle Piane
Jaar:
1967
Alt. titels:
Mie prigioni, Le
Genres:
Biografie, Historische film
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Le mie prigioni (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken