Duitsland/Spanje/Nederland 1991. Thriller van Oliver Hirschbiegel. Met o.a. Nils Tavernier, Mapi Galan, Michael Byrne, Malgoscha Gebel en Ramses Shaffy.

VPRO Cinema

Een thriller over een maniakale moordenaar (Byrne), die voor de buitenwacht een gevierde tv-presentator is, en geassisteerd wordt door een schone assitente (Galan), een voormalige gevallen vrouw, die hij terroriseert. Een werkeloze tekenaar (Tavernier) raakt verstrikt in het glitter-wereldje van de omroep, waar drugs en decadente seks hoogtij vieren. Hij wordt verliefd op Galan en dat blijft niet onbeantwoord; samen ontmaskeren zij de killer, die met een handschoen en een pareltjes fetisjisme zijn slachtoffers om zeep helpt. Deze qua verhaal clichématige tv-film is een z.g 'Zap-film', die op twee netten tegelijk wordt uitgezonden en wil je het allemaal volgen dan moet je voortdurend schakelen met de afstandsbediening; voor onrustige mensen en zenuwpatiënten een uitkomst. Naar een verhaal van regisseur Oliver Hirschbiegel die samen met Tony Grisoni het scenario schreef. Ook bekend als MURDEROUS DECISIONS.

credits

Regie:
Oliver Hirschbiegel
Cast:
Nils Tavernier, Mapi Galan, Michael Byrne, Malgoscha Gebel, Ramses Shaffy, Nelly Frijda, Henk van Ulsen, Marc Boone Jr., Brigitte Mira
Muziek:
Jürgen Knieper
Schrijver:
Oliver Hirschbiegel
Jaar:
1991
Alt. titels:
Murderous Decisions
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland, Spanje, Nederland


op televisie
0 uitzendingen