Le mandat

1968, Ousmane Sembene, 105 minuten

Senegal 1968. Komedie van Ousmane Sembene. Met o.a. Mamadou Gueye, Younousse N'Diaye, Issi Niang, Serigne Sow en Madoune Faye.

VPRO Cinema

Het hele leven van de Senegalese dorpeling Dieng (en van zijn twee vrouwen) draait rond de postbode die het periodieke stortingsbiljet moet komen brengen, dat hen in staat stelt verder te leven. Aldus het thema van dit bittere drama, waarin de regisseur op levendige wijze een wereldje beschrijft, dat aan de ene kant nog traditioneel is maar aan de andere kant aan het veranderen. Een geestige satire zonder werkelijk kwade bedoelingen (in de stijl van de Jacques Tati van JOUR DE F[KA4]ETE), die iedereen in zijn of haar waarde laat. Mooie beelden van Paul Soulignac en Georges Caristan, beide Fransman. (Genomineerd o.a. de voor Prijs van de internationale kritiek op de Biennale van Venetië 1968). De internationale versie is 15m korter.

credits

Regie:
Ousmane Sembene
Cast:
Mamadou Gueye, Younousse N'Diaye, Issi Niang, Serigne Sow, Madoune Faye, Moustapha Toure, Farba Sarr, Moussa Diouf, Thérèse Basse, Christophe N'Doulabia
Jaar:
1968
Alt. titels:
Mandat, Le
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kroniek, Satire
Landen:
Senegal


op televisie
0 uitzendingen

Le mandat (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer