El Mumiaa

1970, Shadi Abdel-Salam, 112 minuten

Egypte 1970. Historische film van Shadi Abdel-Salam. Met o.a. Ahmed Marei, Zouzou H. El Hakim, Ahmad Hegazi, Nadia Loufty en Abdelmonem Aboulfoutouh.

VPRO Cinema

Aan het einde van de 19e eeuw ontdekt de archeologische dienst van Cairo dat voorwerpen uit de XXIe dynastie te koop aangeboden worden op de zwarte markt. De waardevolle stukken behoorden aan de koningen van Thebes, waarvan de graven nog niet werden ontdekt. De autoriteiten sturen een expeditie naar de mysterieuze Vallei der Koningen. Velen noemen dit de beste film ooit gedraaid in Egypte. Het is inderdaad een vreemde film, doordrongen van een zeldzame schoonheid en een geheimzinnige sfeer. Dat regisseur/scenarist Abdelsalam architectuur studeerde blijkt duidelijk uit de mooie, gestyleerde beeldcomposities die door de camera van Abdel Aziz-Fahmy vastgelegd werden. Er gaat een grote aantrekkingskracht uit van de personages die de toeschouwer meeslepen in een onvergetelijk avontuur. Prachtige muziek van Mario Nascimbene.

credits

Regie:
Shadi Abdel-Salam
Cast:
Ahmed Marei, Zouzou H. El Hakim, Ahmad Hegazi, Nadia Loufty, Abdelmonem Aboulfoutouh, Gaby Karraz, Mohammed Khairi, Ahmad Anan, Mohammed Nabih, Mohammed Morshed, Abdelazim Abouldoutouh, Shafik Noureddin
Muziek:
Mario
Jaar:
1970
Alt. titels:
Mumiaa, El, Mumiya, Al, Al-Mumiya, Nuit oú l'on compte les années, La
Genres:
Historische film
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
Egypte


op televisie
0 uitzendingen

El Mumiaa (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer