Verenigde Staten 1988. Drama van Gary Sinise. Met o.a. Richard Gere, Kevin Anderson, Penelope Ann Miller, Laurie Metcalf en John Malkovich.

VPRO Cinema

In 1959 smaakt vader Dennehy het genoegen dat zijn boerderij is gekozen tot 'boerderij van het jaar', gepaard gaande met een bezoek van de Sovjet-premier Kroutchev. Een kleine dertig jaar later doen zijn twee zonen, Gere en Anderson, hun best om de zaak succesvol voort te zetten, maar het mag niet baten. Liever dan de farm over te laten aan de bank steekt Gere deze in brand. Vergezocht en onwaarschijnlijk sociaal drama over twee broers die het niet kunnen rooien in de hedendaagse wereld. Het scenario van deze onafhankelijk geproduceerde low-budgetter is van de hand van Chris Gerolmo en is bijzonder deprimerend. Uitstekende vertolkingen, ook van de diverse bijrolspelers als Hunt, Miller en Metcalf. Mooi camerawerk van Elliot Davis.

credits

Regie:
Gary Sinise
Cast:
Richard Gere, Kevin Anderson, Penelope Ann Miller, Laurie Metcalf, John Malkovich, Brian Dennehy, Judith Ivey, Helen Hunt, Terry Kinney, Francis Guinan, Randy Arney, Moira Harris, Laura San Giacomo, Michael Talbott, Jason Campbell, Terrence Beasor, Randall Arney, Jo Anderson
Scenario:
Chris Gerolmo
Productie:
Paul Kurta, Frederick Zollo
Camera:
Elliot Davis
Muziek:
Robert Folk
Montage:
Jane Schwartz Jaffe
Jaar:
1988
Alt. titels:
Farm of the year, Der letzte Outlaw
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Miles from Home (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken