Frankrijk 1976. Drama van Michèle Rosier. Met o.a. Françoise Lebrun, Jean Opousteguy, Geneviève Mnich, Françoise Vatel en Hermine Karagheuz.

VPRO Cinema

Een enqu[KA4]etrice voor een reclamebureau heeft tijdens een werkdag een reeks ontmoetingen met vrouwen (en mannen) uit uiteenlopende maatschappijlagen, ieder met een verschillende problematiek. `s Avonds gaat zij naar een feestelijke demonstratiebijeenkomst van een feministengroep. Door de episodische opbouw laat deze film in kleine onnadrukkelijke details treffende portretten zien. Die worden tot een groter geheel verbonden door de opgewekte vanzelfsprekendheid van Lebrun als `autonome vrouw` die ook aardig met (aardige) mannen omgaat, in een losse, spontane vormgeving. Alles gaat echter totaal de mist in door het slot over het feministencollectief dat als groep elke overtuigingskracht mist die alle individuen daarvoor wel hadden. Die scène is opeens ook belabberd amateuristisch gefilmd, ondanks het feit dat Bruno Nuytten achter de camera stond.

credits

Regie:
Michèle Rosier
Cast:
Françoise Lebrun, Jean Opousteguy, Geneviève Mnich, Françoise Vatel, Hermine Karagheuz, Judith Magre, Antoine Fontaine, Patrick Lancelot, Anne Wiazemsky, Mai Zetterling
Camera:
Bruno Nuytten
Muziek:
Keith Jarrett
Jaar:
1976
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Mon coeur est rouge (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken