Le Mur

1983, Yilmaz Güney, 117 minuten

Frankrijk 1983. Drama van Yilmaz Güney. Met o.a. Tuncel Kurtiz, Ayse Emel Mesci, Malik Berrichi, Nicolas Hossein en Isabelle Tissandier.

VPRO Cinema

Güney weet waarover hij het heeft wanneer hij het dagelijks leven in een jeugdgevangenis in Ankara beschrijft. Hij heeft zelf zeven jaar achter slot en grendel gezeten voor hij ontsnapte uit een haast onmenselijke wereld. De film is één grote, onverbiddelijke aanklacht om ons te doen inzien dat heel Turkije een enorme gevangenis is. Omdat beslist niet in het land zelf gedraaid kon worden komen de architectuur en begroeiing hier en daar wat te Frans over en worden enkele rollen - waaronder die van de gevangenisdirecteur en het hoofd van de bewaking - door Franse acteurs gespeeld. Dat is nogal hinderlijk en doet enigszins af aan dit sterke en oprechte werk. Ook bekend als DUVAR.

credits

Regie:
Yilmaz Güney
Cast:
Tuncel Kurtiz, Ayse Emel Mesci, Malik Berrichi, Nicolas Hossein, Isabelle Tissandier, Ahmet Ziyrek, Ali Berktay, Selahattin Kuzuoglu, Saban, Sisko, Zija, Jean-Pierre Colin, Jacques Dimanche
Muziek:
Ozan Garip Sahin, Setrak Bakirel
Jaar:
1983
Alt. titels:
Mur, Le, Duvar
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le Mur (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer