Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van George Pollock. Met o.a. Margaret Rutherford, Lionel Jeffries, Charles Tingwell, William Mervyn en Joan Benham.

VPRO Cinema

Het derde Miss Marple/Rutherford-avontuur brengt de schrandere dame aan boord van een opleidingsschip voor delinquenten. Een van de bemanningsleden organiseert, met medewerking van de leerlingen, regelmatig diefstallen, waarbij steeds een fortuin aan juwelen buit wordt gemaakt. Maar dan beginnen er slachtoffers te vallen onder de officieren en (zoals gewoonlijk) zit de politie op een vals spoor en moet Miss Marple redding brengen. Tamelijk zwak en voorspelbaar scenario van David Pursall en Jack Seddon, die zich ditmaal niet baseerden op een bestaand verhaal van Agatha Christie. De speelse regie en het verrukkelijke spel van zowel Rutherford als Jeffries (als kapitein) maken van de film toch nog goed verteerbaar amusement.

credits

Regie:
George Pollock
Cast:
Margaret Rutherford, Lionel Jeffries, Charles Tingwell, William Mervyn, Joan Benham, Stringer Davis, Miles Malleson, Francis Mathews, Terence Edmund, Tony Quinn, Gerald Cross, Henry Longhurst, Norma Foster
Scenario:
David Pursall, Jack Seddon
Productie:
Lawrence P. Bachmann
Camera:
Desmond Dickinson
Muziek:
Ron Goodwin
Montage:
Ernest Walter
Jaar:
1964
Genres:
Misdaad, Komedie, Thriller
Trefwoorden:
Mysterie
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Murder Ahoy (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken