Frankrijk 1976. Drama van Jean-Luc Miesch. Met o.a. Jeannette Granval, Elisabeth Bourgine, Marcel Chicot, Yann Le Bonniec en Marcelle-Jeanne Bretonnière.

VPRO Cinema

Deze verzonnen biografie wordt ons verteld door Catherine, de dochter van Madame G. die variété-artieste in Parijs is. Het begint in Rennes, waar madame G. oftewel Jeanne zelfmoord heeft gepleegd. Haar zieke en aan de drank verslaafde echtgenoot was eerder op onwaardige wijze in de kamer van Catherine gestorven. Daarna waren huisuitzetting, ruzie met haar schoondochter en het loslaten van Catherine, die naar Parijs vluchtte, haar deel. Deze film is het beste te omschrijven als een slechte Zola in een misdaad-jasje en is bovendien ongewild komisch omdat de regisseur de materie nauwelijks beheerst. De montage lijkt nergens naar en de acteurs werden slecht begeleid. Een paar ideeën vallen wel op in dit veel te ambitieuze project. Zo gaan de kleurenscènes over de werkelijkheid, de zwart-wit-scènes over het verleden en zijn de ingelaste scènes in de kleur lichtroze fantasieën. Ook bekend als Madame G. OU LA FABULEUSE HISTOIRE DE JEANNE PLONGEUSE.

credits

Regie:
Jean-Luc Miesch
Cast:
Jeannette Granval, Elisabeth Bourgine, Marcel Chicot, Yann Le Bonniec, Marcelle-Jeanne Bretonnière, Laurence Gueguen, Mario Sanchez-Serra, René Miesch, Les comédiens du théâtre du Bout du Monde
Muziek:
Guy Boulanger
Jaar:
1976
Alt. titels:
Madame G. ou la fabuleuse histoire de Jeanne plongeuse
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Madame G. (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken