Frankrijk 1981. Familiefilm van Claude Berri. Met o.a. Coluche, Josiane Balasko, Charlotte de Turckheim, Jacques Debary en Roland Giraud.

VPRO Cinema

Een werkloze weet ondanks zijn gebrek aan opleiding, een aanstelling als hulponderwijzer te krijgen, en weet zijn collega's, die door depressie of ziekte geveld zijn, met goed gevolg te vervangen, tegen de bezwaren van de vakbond in. Deze simpele komedie laat de bekende theaterkomiek Michel Coluche met goedgehumeurde spontaniteit op de kinderen reageren en de regisseur heeft nauwelijks moeite om die scènes in een scenario in te passen. De subversieve stelling, dat iedereen met wat goede wil een betere pedagoog kan zijn, dan degene die ervoor gestudeerd heeft, krijgt van de luie film zo weinig overtuigingskracht, dat hij niet eens het aanvechten waard is. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Colin Mounier.

credits

Regie:
Claude Berri
Cast:
Coluche, Josiane Balasko, Charlotte de Turckheim, Jacques Debary, Roland Giraud, Jean Champion, Georges Staquet, Marie Pillet, Yvonne Petit, Claude Bertrand, Anne-Marie Jabraud, Remy Carpentier, Christian Bouillette, Jean-Pierre Bagot
Scenario:
Claude Berri
Camera:
Colin Mounier
Muziek:
Claude Engel
Jaar:
1981
Alt. titels:
Maître d'école, Le
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le maître d'école (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken