Frankrijk 1947. Thriller van René Clément. Met o.a. Paul Bernard, Marcel Dalio, Henri Vidal, Florence Marly en Michel Auclair.

VPRO Cinema

Vlak voor het einde van WO II (19 april 1945) gaat een groep fascisten en collaborateurs van diverse nationaliteiten aan boord van een onderzee[KA3]er om naar Zuid-Amerika te vluchten. Ter hoogte van de Franse kust noodzaakt de verwonding van een van hen de ontvoering van de Franse arts Guilbert (Vidal), die als enige de gewelddadige onderlinge conflicten zal overleven. De film geeft op knappe wijze het gevoel van opgeslotenheid weer, maar de ontwikkeling van de personages en hun animositeit blijft fragmentarisch en zonder dramatische logica. Het overleven van de 'goede Fransman' ondermijnt het laatste restant aannemelijkheid. Bekroond met een intertijd op het festival van Cannes bestaande prijs voor avonturen- en politiefilms. Het scenario is van Jacques Rémy en regisseur Clémant, die een verhaal van Victor Alexandrov en Jacques Companéez bewerkten. de dialogen zijn van Henri Jeanson. Het camerawerk is van Henri Alekan. Mono.

credits

Regie:
René Clément
Cast:
Paul Bernard, Marcel Dalio, Henri Vidal, Florence Marly, Michel Auclair, Fosco Giachetti, Anne Campion, Jo Dest, Jean Didier, Karl Munch
Scenario:
Jacques Rémy
Camera:
Henri Alekan
Muziek:
Yves Baudrier
Jaar:
1947
Alt. titels:
Maudits, Les, Damned, The
Genres:
Thriller, Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les maudits (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken