Frankrijk 1975. Komedie van Yves Allégret. Met o.a. Bernard Fresson, Yves Coudray, Jean-Pierre Darras, Catherine Allégret en Sylviane Bressy.

VPRO Cinema

Een ondernemend tien-jarig jongetje wordt door zijn grootouders opgevoed, omdat zijn gescheiden vader, een vrachtrijder, voortdurend onderweg is. Dan neemt zijn vader hem mee naar zijn woonstede, Bordeaux; er ontwikkelt zich een een goede verstandshouding tussen beiden. Zijn vader vertelt hem over zijn moeder, die tot de gegoede burgerij uit die stad behoort. Het ventje zou zo graag zijn inmiddels hetrouwde moeder (met twee dochtertjes) willen zien en hij bedenkt een list: hij pleegt een klein vergrijp, waarvoor de politie hem oppakt en hij geeft de naam van zijn moeder op, die hem van het politiebureau komt afhalen. Zijn moeder brengt hem naar zijn vader en ze blijft voor het avondeten. Als zij de volgende morgen zijn vader verlaat, moet het joch terug naar zijn grootouders. Het scenario wisselt treffende momenten af met ver gezochte zoals vertederende humor, die volwassenen zou moeten week maken. Ondanks de zinnige strekking blijft de film al te oppervlakkig en de jeugdige Coudray - inmiddels een veteraan uit de tv-serie Graine D'Ortie die ook door Allégret werd geregisseerd - getuigt meer van acteursflair dan dat hij zijn personage aannemelijk maakt. Ook bekend als BONNE FÊTE PAPA, LA FÊTE DES PÈRES, TA FÊTE PAPA et ROSE ET FRÉDEÉRIC.

credits

Regie:
Yves Allégret
Cast:
Bernard Fresson, Yves Coudray, Jean-Pierre Darras, Catherine Allégret, Sylviane Bressy, Micheline Presle, Fred Personne, Annette Poivre, Tony Marshall, Sarah Sterling, Thérèse Clay
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1975
Alt. titels:
Ta fête papa, Bonne fête papa..., Fête des pères, La, Rose et Frédeéric
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kroniek, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Mords pas, on t'aime (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken