Verenigde Staten 1987. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Lee Remick, John Glover, Tate Donovan, Linda Kelsey en Frank Military.

VPRO Cinema

De neerslag van een waargebeurd drama met Remick als Frances Bradshaw Schreuder die haar zeventien-jarige zoon Marc (Donovan) aanspoort om haar vader Franklin Bradshaw (Spradlin), een 76- jarige miljonair uit Salt Lake City, te vermoorden. Pas na drie jaar werd de waarheid over de toedracht van de misdaad onthuld. Oorspronkelijke, sterke zes-delige miniserie, gebaseerd op de bestseller van Shana Alexander en goed voor negen Emmy Award- nominaties. Het scenario is van William Hanley, die voor die gelegenheid uitvoerend producent was. Isidore Mankofsky zorgde voor de fotografie. In Europa gaat er bij de tv-uitzending meestal een dikke anderhalf uur vanaf. De makers hebben hun best gedaan er een familietragedie van te maken met het gevoel van Shakespeare.

credits

Regie:
Paul Bogart
Cast:
Lee Remick, John Glover, Tate Donovan, Linda Kelsey, Frank Military, G.D. Spradlin, Inga Swenson, Elizabeth Wilson, Tony Musante, Daniel Hugh Kelly, David Ackroyd, Lee De Broux, Jonathan Frakes, Harry Laskawy, Robert Schenkkan
Scenario:
William Hanley
Productie:
William Beaudine Jr, William Hanley, Chuck McLain
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1987
Alt. titels:
Nutcracker: Money, Madness and Murder
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Money, Madness & Murder (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken