Frankrijk 1990. Misdaad van Claude Boissol. Met o.a. Grace De Capitani, Jean-Claude Dauphin, Marco Bisson, Lyliane Patrick en André Sanfratello.

VPRO Cinema

Een verfilming, en zonder twijfel de beste tot nu toe, uit de serie Meurtre avec préméditation, van een van de beste Franse detectiveschrijvers die er momenteel zijn. De handeling is verplaatst van het zuiden van Frankrijk naar Bourgondië en, bij wijze van uitzondering, is dat een goed idee want de schoonheid en de droefgeestigheid van het landschap brengt een mysterieuze en angstaanjagende sfeer met zch mee voor deze zwaarmoedige geschiedenis over een tragische liefde. Een vrouw verlaat haar echtgenoot, een integere rechter in een stadje waar een beklemmende atmosfeer heerst, omdat zij zich heeft laten verleiden door een man, die is omgekocht door lieden die de rechter chanteren. Ze willen dat hij zwicht en ontslag van rechtsvervolging uitspreekt, tegen zijn diepe overtuiging in. Bewerking en dialoog van André Brunelin. Boeiende, verleidelike en overtuigende personages. Aan zulk goed werk van deze tv-regisseur waren we nog niet gewend!

credits

Regie:
Claude Boissol
Cast:
Grace De Capitani, Jean-Claude Dauphin, Marco Bisson, Lyliane Patrick, André Sanfratello, Daniel-Claude Poyet, Etienne Draber, Thérèse Quentin, Benoist Brione, Georges Beauvilliers
Jaar:
1990
Alt. titels:
Squale, Le
Genres:
Misdaad, Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen