Verenigde Staten 1988. Drama van Billy Hale. Met o.a. Jack Lemmon, Peter Gallagher, Richard Jordan, Robert Prosky en Paul Dooley.

VPRO Cinema

Sterke reconstructie van een moordzaak die in 1913 heel wat stof deed opwaaien. In een fabriek in Atlanta wordt een dertien- jarige arbeidster vermoord. De directeur wordt voorgeleid als verdachte, en de jonge openbare aanklager, Jordan, ziet een kans om zijn populariteit te vergroten. Hij wil namelijk gouverneur worden. Door manipulatie van getuigen krijgt hij een veroordeling voor elkaar: doodstraf voor de man, die echter volhoudt onschuldig te zijn. Gouverneur Lemmon, die de executie moet bekrachtigen, krijgt twijfels en wil zelf de getuigen horen. Het scenario van Jeffrey Lane en George Stevens Jr., naar een verhaal van Larry McMurtry, brengt een sterk sociaal-kritisch tijdsdocument, waarin kinderarbeid, politieke corruptie, de macht van het kapitaal en rassendiscriminatie aan bod komen. Lemmon en Jordan zijn schitterend. Fotografie is van Nic Knowland, en de muziek werd gecomponeerd door Maurice Jarre. De film blijft vier uur lang boeien. Oorspronkelijk vertoond in twee delen. In 1937 was de moordzaak al het onderwerp van de film THEY WON'T FORGET.

credits

Regie:
Billy Hale
Cast:
Jack Lemmon, Peter Gallagher, Richard Jordan, Robert Prosky, Paul Dooley, Rebecca Miller, Kathryn Walker, Charles S. Dutton, Kevin Spacey, Wendy J. Cooke
Camera:
Nicholas D. Knowland
Muziek:
Maurice Jarre
Schrijver:
Larry McMurtry
Jaar:
1988
Alt. titels:
Murder of Mary Phagan, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Murder of Mary Phagan (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken