Madigan

1968, Don Siegel, 101 minuten

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

VPRO Cinema

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

credits

Regie:
Don Siegel
Cast:
Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens, James Whitmore, Michael Dunn, Steve Ihnat, Sheree North, Harry Bellaver, Bert Freed, Don Stroud, Raymond St. Jacques, Susan Clark, Warren Stevens
Scenario:
Abraham Polonsky
Muziek:
Don Costa
Schrijver:
Richard Dougherty
Jaar:
1968
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Madigan (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer