Odo-Toum, d'autres rythmes

1978, Costa Haralambis, 90 minuten

Zwitserland 1978. Muziek van Costa Haralambis. Met o.a. Papa Oyeah Makenzie, Yvette Théraulaz, Jacques Denis, Jean-Luc Bideau en Dollar Brand.

VPRO Cinema

Een Afrikaans musicus heeft zich in Zwitserland geïnstalleerd en probeert zijn eigen muzikale traditie te integreren bij de westerse avant-garde van geïmproviseerde muziek en totaaltheater. Een vriend overtuigt hem ervan dat hij zich aan de tradities moet houden. Zijn eerste grote concert zou door allerlei tegenslagen een mislukking zijn geworden zonder de geïmproviseerde deelname van pianist Dollar Brand. Een geslaagde opzet om een documentair portret aan te vullen met spelscènes, die tot verder strekkende muzikale definiëring van Makenzie leiden. Bezwaar is dat Makenzie - hoewel een charismatische persoonlijkheid - een aanzienlijk minder interessante musicus is dan veel verwante anderen en dat de film hem wat al te kritiekloos benadert.

credits

Regie:
Costa Haralambis
Cast:
Papa Oyeah Makenzie, Yvette Théraulaz, Jacques Denis, Jean-Luc Bideau, Dollar Brand, Elsa Wolliaston, Erika Dentzler, Paul Beat, René Durgnat
Muziek:
Papa Oyeah Makenzie
Jaar:
1978
Genres:
Muziek, Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Muziekfilm
Landen:
Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Odo-Toum, d'autres rythmes (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer