Italiƫ 1982. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Taviani, Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli en Massimo Bonetti.

VPRO Cinema

Een volwassen vrouw herinnert zich hoe ze als zes-jarige getuige was van het optrekken van de geallieerden en het terugtrekken van de fascisten op het platteland van Toscane en van de grote en kleine drama's daaromheen. De uitzonderlijk warm en intens geobserveerde film heeft ondanks zijn kleinschaligheid toch een epische reikwijdte in de ongewone, magische benadering van bijgeloof, religie en kinderlijke fantasie. Talloze expliciet gewelddadige oorlogsdrama's hebben bij elkaar nog geen fractie van de indringendheid van dit lyrische meesterwerk. Bekroond met de Grote Prijs van de Jury in Cannes. Het scenario is van Tonino Guerra, Giuliani G. De Negri, Vittorio Taviani en Paolo Taviani. Het camerawerk is van Franco Di Giacomo. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Cast:
Taviani, Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli, Massimo Bonetti, Norma Matelli, Enrica Maria Modugno, Sabina Vannucchi, Giuseppe Furia, Dario Cantarelli, Graziella Galvani, Margherita Lozano, Luigi Vannucchi
Scenario:
Tonino Guerra, Vittorio Taviani, Paolo Taviani, Giuliani G. De Negri
Productie:
Giuliani G. De Negri
Camera:
Franco Di Giacomo
Muziek:
Giuseppe Verdi, Nicola Piovani
Jaar:
1982
Alt. titels:
Notte di San Lorenzo, La, Night of San Lorenzo, The
Genres:
Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm, Mijlpaal in de film
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

La notte di San Lorenzo (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken