Noah's Ark

1929, Michael Curtiz, 100 minuten

Verenigde Staten 1929. Michael Curtiz. Met o.a. Dolores Costello, George O'Brien, Noah Beery sr, Louise Fazenda en Gwynne Williams.

VPRO Cinema

Opgesmukt en niet origineel verhaal (geschreven door Darryl F. Zanuck), waarin een roekeloze O`Brien door Europa loopt te flaneren en verliefd wordt op een Duits meisje (Costello). WO I staat echter op het punt om uit te breken en ten slotte realiseert hij zich wat zijn plicht is, waarna hij dienst neemt in het Amerikaanse leger. Op de een of andere manier wordt er een parallel getrokken met de tijd van Noach, wat verbeeld wordt in een ellenlange flash-back. Deze bijbelse scène is met een verbluffende gedetailleerdheid verfilmd en zit vol met geweldige speciale effecten. De sprekende scènes in deze stomme film komen enigszins onbeholpen over. De oorspronkelijke lengte bedroeg 135m, maar na de première werd er al geknipt tot 104m. De film werd in 1989 gereconstrueerd. Let op voor de kopieën van 75m die in 1957 opnieuw werden uitgegeven.

credits

Regie:
Michael Curtiz
Cast:
Dolores Costello, George O'Brien, Noah Beery sr, Louise Fazenda, Gwynne Williams, Paul McAllister, Myrna Loy, Gwynne (Guinn) Williams
Jaar:
1929
Trefwoorden:
Bijbelse film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Noah's Ark (1929) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer