Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, Julie Bishop, Helmut Dantine, John Ridgely en Gene Lockhart.

VPRO Cinema

Tijdens WO II landt een groep Duitse soldaten per parachute op Canadees grondgebied, met de opdracht de communicatiekanalen in Noord-Amerika te saboteren. Maar het commando wordt verrast door een lawine, en alleen leider Dantine ontsnapt aan de dood. Hij wordt gearresteerd door de bereden politie. Flynn, een van de Mounties, is van Duitse origine. Hij komt erachter dat er een geheime nazibasis is in Canada. Serie-oorlogsfilm, opwindend gefilmd, met een aantal spectaculaire en spannende scènes. De acteurs leven zich goed in in hun rol, en Flynn speelt een voor hem uiterst ongewoon personage. Geschreven door Frank Gruber en Alvah Bessie, naar een verhaal van Leslie T. White. Fotografie van Sid Hickox.

credits

Regie:
Raoul Walsh
Cast:
Errol Flynn, Julie Bishop, Helmut Dantine, John Ridgely, Gene Lockhart, Tom Tully, Bernard Nedell, Warren Douglas, Monte Blue, Alec Graig, Tom Fadden, Rose Higgins, Richard Alden, John Royce, Joe Herrera, Carl Harbaugh
Scenario:
Frank Gruber
Camera:
Sidney Hickox
Muziek:
Adolph Deutsch
Schrijver:
Leslie T. White
Jaar:
1943
Genres:
Oorlogsfilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Propagandafilm, Spionage, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Northern Pursuit (1943) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken