Verenigde Staten 1988. Historische film van Gary Nelson. Met o.a. Pierce Brosnan, Deborah Raffin, Ben Masters, John Rhys-Davies en Julia Nickson.

VPRO Cinema

Waar TAI-PAN ophield (en de mist inging door de gigantische inkortingen op de montagetafel van 8 uur film naar 2 uur) gaat deze miniserie naar het gelijknamige boek van James Clavell verder over de voor- en tegenspoed van een gigantische handelsonderneming in Hongkong, zijn bazen, employ[KA1]ees, zijn concurrenten, de gangsters, de politici, de partijbonzen uit de Volksrepubliek en de mooie vrouwen. Het is de tijd van Mao na WO II, de oorlog in Indo-China, de Vietnamoorlog en er valt heel wat te verdienen, te verliezen, te bedriegen, te veroveren, te beleven en te bekijken. Kleurrijk met gedenkwaardige sc[KA2]enes (de brand op het drijvende restaurant), overdadig en dynamisch. Goed vermaak, niet pretentieus. Wordt in vier delen vertoond. Het scenario is van Eric Bercovici. Het camerawerk is van Christiano Pogany.

credits

Regie:
Gary Nelson
Cast:
Pierce Brosnan, Deborah Raffin, Ben Masters, John Rhys-Davies, Julia Nickson, Khigh Diegh, Denholm Elliott, Burt Kwouk, Gordon Jackson, John van Dreelen, Nancy Kwan
Scenario:
Eric Bercovici
Camera:
Christiano Pogany
Muziek:
Paul Chihara
Jaar:
1988
Genres:
Historische film
Trefwoorden:
Kroniek, Serie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Noble House (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken