The Other Side of Paradise

1992, Renny Rye, 240 minuten

Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk/Australiƫ 1992. Drama van Renny Rye. Met o.a. Jason Connery, Josephine Byrnes, Richard Wilson, Hywel Bennett en Vivien Tan.

VPRO Cinema

Vlak voor WO II wordt Connery (de zoon van Sean) als jonge arts door een domme samenloop van omstandigheden verplicht uit te wijken naar een paradijselijk eiland in de Grote Oceaan, waar hij zich met poliopati[KA3]enten gaat bezighouden. Hij maakt er kennis met de kleine Britse gemeenschap, die er de scepter zwaait: Wilson als oude collega-arts, Byrnes als diens sympathieke en knappe dochter waarop hij meteen verliefd wordt (of zij op hem), Bennett als een gestrande dichter-filosoof, etc. Tan, als de plaatselijke mooie prinses, wordt echter zijn grote liefde. Spanningen tussen de autochtonen en de Britten, de cultuurkloof en de oorlog die uitbreekt met Japanners die komen aanrukken zijn er de oorzaak van dat het water tussen de twee geliefden te breed en te diep is. Eind goed, al goed. Een te schalks uitziende Connery doet zijn best om niet te ongeloofwaardig over te komen, de prentjes zijn mooi - opgenomen op de Cookeilanden - en aan melodramatische toestanden geen gebrek. Naar de roman van Noel Barber.

credits

Regie:
Renny Rye
Cast:
Jason Connery, Josephine Byrnes, Richard Wilson, Hywel Bennett, Vivien Tan, Jay Lavea Laga'ala, Terence Bayler, Judy Morris, Garry McDonald
Muziek:
Martin Armiger
Schrijver:
Noel Barber
Jaar:
1992
Alt. titels:
Other Side of Paradise, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Australiƫ


op televisie
0 uitzendingen

The Other Side of Paradise (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer