La noire de...

1966, Ousmane Sembene, 70 minuten

Senegal/Frankrijk 1966. Drama van Ousmane Sembene. Met o.a. Thérèse M'bissine Diop, Robert Fontaine, Anne-Marie Jelinek, Momar Nar Sene en Ibrahima.

VPRO Cinema

Diouna is vanuit Senegal naar Frankrijk gekomen om hulp in de huishouding te worden bij een gezin met drie kinderen. Doordat zij uit een hele andere cultuur komt, slaagt ze er niet in zich werkelijk aan te passen noch te communiceren met haar omgeving, die haar weliswaar goed maar als een meubelstuk behandelt. Steeds vaker krijgt zij last van manische depressies en vertoont zelfs zelfmoordneigingen. Dit treurige verhaal over eenzaamheid en onverschilligheid is een bewerking van de novelle [KL]Volta[KA3]ique[KLE] van de regisseur zelf. Een gevoelige en sobere film, die de kijker verslagen achterlaat en waarin de intense vertolking van M`bissine Diop nog het meeste opvalt. bekroond met o.a. de (Jean Vigo-Prijs 1966, de Zilveren Antilope op het Eerste internationale festival van de Arts Nègres). Er bestaat ook een versie met een reeks beelden in kleur.

credits

Regie:
Ousmane Sembene
Cast:
Thérèse M'bissine Diop, Robert Fontaine, Anne-Marie Jelinek, Momar Nar Sene, Ibrahima, Philippe, Sophie, Damien, Bernard Delbaro, Nicole Donati, Raymond Lemery, Suzanne Lemery, Toto Bissainthe, Robert Marcy, Sophie Leclerc
Jaar:
1966
Alt. titels:
Noire de..., La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Senegal, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La noire de... (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer