Italië/USSR/Verenigd Koninkrijk/Nederland/Frankrijk 1992. Fantasy van Sally Potter. Met o.a. Tilda Swinton, Billy Zane, John Wood, Lothaire Bluteau en Charlotte Valandrey.

VPRO Cinema

ORLANDO is het verhaal van een reis door de tijd, van een man die vierhonderd jaar leeft en ondertussen in een vrouw verandert. Naar het klassieke meesterwerk van de Engelse schrijfster Virginia Woolf. Een androgyne geschiedenis, die alle elementen in zich heeft van een cultfilm. Een mens op zoek naar zichzelf, een speurtocht die begint in Engeland, in de tijd van Elizabeth I (travestierol van Crisp), een vervolg heeft in Azi[KA3]e, waar ook de gedaanteverwisseling plaats heeft en via het Victoriaanse Londen eindigt in het heden. Altijd even verzorgd (het Nederlandse duo Ben van Os en Jan Roelfs tekenden voor de aankleding), maar lang niet altijd even boeiend, al zal deze film een bepaald gedeelte van het publiek zeker aanspreken. Scenario van Sally Potter. Camerawerk van Alexei Rodionov.

credits

Regie:
Sally Potter
Cast:
Tilda Swinton, Billy Zane, John Wood, Lothaire Bluteau, Charlotte Valandrey, Heathcote Williams, Quentin Crisp, Dudley Sutton, Thom Hoffman, Anna Healy, Sara Mair-Thomas, Anna Farnworth, Jimmy Somerville, Simon Russel Beale, Peter Eyre
Scenario:
Sally Potter
Productie:
Christopher Sheppard
Camera:
Alexei Rodionov
Muziek:
David Motion, Sally Potter, Bob Last
Geluid:
Jean-Louis Ducarme
Art direction:
Jan Roelfs, Ben van Os
Montage:
Hervé Schneid
Jaar:
1992
Genres:
Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Fantasy
Landen:
Italië, USSR, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Orlando (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken